Sundhed

Sådan kommer du i gang med den sunde livsstil

Det er nytår, og de fleste vil gerne optimere sig selv. Vi vil i gang med at løbe, spise sundere og styrke vores helbred. Men det er lettere sagt end gjort. Halter din motivation også? Ved du ikke helt, hvad det indebærer? Og hvad med dine småskavanker? Bare rolig – det er der også plads til. Læs med her og få de bedste tips til en sund livsstil.

Motivation og klargørelse

Motivation er nøglefaktoren. Det hører du sikkert tit. Det er også essentielt, da det er det, der får os i gang – og det, der skal holde os kørende. Start med at klargøre dig. Altså køb de vigtigste remedier, smid de usunde snacks ud, der ligger på lur i skabet og undersøg løberuter nær dig. Der er mange ting, man kan gøre i forvejen og således gøre livsstilsændringen lidt mere overskuelig.

Du kan begynde at lave madplaner, tjekke tilbudsaviser og mealpreppe, hvilket betyder, at du laver din mad i forvejen. Sæt dig ned hver søndag, tjek tilbuddene nær dig og prep den mad, du gerne vil spise i løbet af ugen. Sørg for at du har en masse Tupperware, hvori du kan opbevare din lækre forberedte mad, så det holder sig friskt til resten af ugen.

Tilgængelighed er et nøgleord i en livsstilsændring. Har man skåret 1 kg grøntsager og har det liggende i en container i køleskabet, er man mere tilbøjelig til at spise af det i stedet for slikposen i skabet. Derfor hjælper det også at gøre slikposen utilgængelig ved ikke at have den liggende. Smart!

Sundhedssikring

Er du én af de mange danskere, der lider af småskavanker hist og her? Bare rolig – der er hjælp at hente! Få en henvisning fra din læge og kom til et tjek på skadestuen. Her kan de tjekke dig ved hjælp af blodtryksmålinger, MR scanning, løbetest og meget mere. Du betaler til en sundhedssikring via din skat, så tøv ikke med at komme afsted. Så er du heller ikke så nervøs for at løbe, hvis du ved, at bentøjet fungerer som det skal!

Fællesskab

Har du svært med det med motivationen? Det er den største hindring… At motivationen svækkes hen af vejen. En god idé kan være at tilmelde dig et fællesskab. Så holder man gejsten oppe sammen. Det kan være et fitnessfælleskab eller en tennisklub. Det kan også være grupper på Facebook, der deler tips, opskrifter og statusopdateringer, som man kan følge med i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *