Nyheder

Understøt din træning med ordentlig hvile

Holder du dig stadig aktiv, selvom det er vinter, selvom fodboldklubben er lukket, selvom centrene er lukket, selvom ingen skal se dig i byen i lige foreløbigt?

Godt for dig! Bliv hellere ved på den måde. Det er den rette attitude og den helt rette indstilling til at knække corona.

Du skal dog lige huske, at det ikke kun er træningen, der hjælper din træning. Ikke kun træning, der holder dig i god form, der styrker din krop. Det er i meget høj grad også din restituering – hvor god du er til at slappe af og få ladt batterierne op på ny.

Træningen kan ikke stå alene

Du skal restituere, og du skal gøre det godt. Hvordan er så det store spørgsmål? Hvordan restituerer du din krop godt og ordentligt? Det kunne være ved at få strækket ordentligt ud. Det er desværre en tendens for mange har, at de ikke strækker ud efter løbeturen. Det er virkelig vigtigt, du slipper for skader og ubehag i kroppen i fremtiden. Desuden vil du opleve, når du strækker ordentligt ud og giver dig tid til det, at dine muskler er langt mindre ømme, selv efter en hård styrketræning. Så husk at strække ud.

Derudover handler det om at passe på din krop. Lægger du dig ned efter en løbetur og læser eller spiller PlayStation, så sørg i det mindste for at ligge ordentligt. Du kan få skader og ondt i hele kroppen, hvis du lægger dine muskler i spænd, specielt efter en hård træning. Du kan finde et væld af information og billeder, der illustrer, hvordan du skal slappe med din krop, så du ikke får problemer med ryggen, lænden, skuldrene, lårene osv. – benyt dem!

En seng, der tilpasser dine behov

En hel essentiel del af vores restituering er selvfølgelig vores søvn, om vi dyrker masser af motion eller ej. Når vi sover, restituerer vi. Har vi dårlig søvn, kan det også mærkes i kroppen dagen efter. Har vi dårlig søvn i flere uger, tager kroppen slem skade.

Så du skal altså finde en seng, der passer til dine behov. Det kunne sagtens være en elevationsseng, der kan indstilles efter behov. Du kan se elevationssenge test her. På elevationssengen kan du så placere en madras, der passer efter dine behov. Det skal ikke bare være en blød madras. Den skal understøtte din krop, så du restituerer bedst muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *