Hjælp hinanden Sundhed

Derfor er sex så sundt

Hører du også alle omkring dig sige, hvor sundt sex er hele tiden? Måske er du begyndt at tænke, at der er noget om snakken? For det er der nemlig. Sex er utrolig sundt for både din mentale sundhed og din fysiske sundhed. Men hvorfor er det nu lige, at sex er så sundt? Husk dog også at sex skal være både sjovt og sikkert. Sørg derfor for altid at have et kondom på dig, så du kan være beskyttet, hvis muligheden for sex skulle opstå. Find dem her, og hav sex med god samvittighed.

Mentale fordele ved sex

Der er heldigvis mange mentale fordele ved at dyrke sex. For det første er sex en god løsning mod stress, som desværre rammer flere og flere danskere. Måske har du en pressende opgave på arbejdet eller en eksamen, som tager alt din tid og overskud. Med en omgang sex kan du nemt komme stressen til livs, da sex udgiver lykkehormoner til din krop, så du kan slappe mere af.

Samtidig sænker sex også stress-hormonet i din krop, samt dit blodtryk, så du kan få flere stressfrie dage. For det andet kan sex virke smertelindrende og forebygge depressioner. Så hvis du har hovedpine eller føler dig lidt mere ked af det end normalt, kan en omgang sex måske være løsningen. Dette skyldes, at niveauet af det antidepressive stof serotonin stiger i kroppen efter sex. Under sex og intimitet kommer det humørforbedrende hormon oxytocin også i spil, som giver dig flere glade dage.

Fysiske fordele ved sex

Der er, udover de mentale fordele, heldigvis også en masse fysiske fordele ved at dyrke sex. For det første giver sex dig et godt og sundt hjerte. Undersøgelser har vist, at folk som dyrker sex to eller flere gange om ugen har en lavere risiko for at få hjerterelaterede problemer end dem, som ikke dyrker sex så ofte.

Samtidig sænker et regelmæssigt sexliv blodtrykket, som igen modvirker hjerteproblemer, og risikoen for et hjertestop bliver mindre. For det andet træner du faktisk dit underliv ved at have sex – især for kvinder, som har rigtig godt af at træne både underliv og skede regelmæssigt. Kvinder, som har sex ofte, får også nemmere orgasmer, da de træner deres krop til at kunne opfange signalerne om nydelse bedre og bedre.

Sex er altså godt for både krop og sjæl, så det er bare med at komme i gang og nyde det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *