Nyheder

Få mest muligt ud af din træning

Efter vi er begyndt at kunne vende tilbage til vores fitnesscentre efter corona krisens nedlukning, er der mange hundrede tusinde danskere, der er vendt tilbage til deres gode vaner. For mange har det måske været lidt svært at starte op igen efter en længere pause. Det kan derfor også være en smule demotiverende, at man ikke er på samme niveau som inden hele landet lukkede ok. Der er dog ikke andet at gøre, end at bide tænderne sammen og komme igen, det skal nok komme. 

Det vigtigste er nemlig, at nu er du i gang igen. Det store spørgsmål er så, om du nu også får nok ud af din træning, eller om du måske kunne få lidt mere ud af dine anstrengelser. En af hovedelementerne i et godt træningsforløb er forberedelse og planlægning. 

Lav et realistisk program

I stedet for at du fortæller dig selv, at du skal træne, så fastsæt nogle dage. Læg dig fast på at du skal træne eksempelvis tre gange om ugen. Mandag – onsdag og en dag mere. Jo mere du sætter det i system, jo bedre chance for du for at opnå gode resultater. Lad være med at lave et program, der ikke er realistisk for dig. Drop ideen om at du skal træne fem gange om ugen, hvis du tidligere kun fik trænet et par gange. 

Det er langt bedre at lave en plan du kan overholde og måske overgå, fremfor at du ikke kan nå de mål du sætter dig. Gå efter at du skal blive i lidt bedre form for hver måned og blive lidt stærkere frem for at sige du SKAL kunne bænkpresse 100kg eller løbe 10 km for 35 minutter. Målet er at blive bedre hele tiden og udvikle sig. 

Husk din kost

Det betyder meget at du træner, men kosten betyder også utrolig meget. Når det kommer til vægttab er kosten eksempelvis væsentlig vigtigere end træningen. Når det kommer til træning for at opbygge muskler, skal du også have styr på den. Du skal sørge for at få protein og kreatin nok i din kost og hvis du ikke får det, så suppler med kosttilskud. 

Der skal være en sund balance i din kost mellem proteiner, kulhydrater og fedt. Du bør ikke fjerne nogen af dem, men sørger for at sammensætningen af dem er god og varieret. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *