Aktiv hverdag

Dyrker du meget motion? Søvn er nøglen til god restitution

Danskerne dyrker motion som aldrig før. Procenten for motionister er steget gevaldigt de sidste mange år. Det er blevet mere og mere populært blandt danskerne at dyrke motion flere gange ugentligt. Dyrker man meget motion i sin hverdag, er der nogen hensyn man skal tage, hvis man gerne vil passe på sin krop og ikke lide af ømhed og træthed. Får man for lidt søvn og samtidig dyrker motion, kan der forekomme konsekvenser inden for en meget kort periode. Læs med i denne artikel og bliv klogere på hvorfor søvn er så vigtigt i din dagligdag og hvilke konsekvenser det kan få, hvis man ikke prioriterer den.

Et billede, der indeholder indendørs, seng, væg, liggende

Automatisk genereret beskrivelse

Hvorfor er søvn vigtigt når man dyrker meget motion?

Søvn er rigtig vigtig for kroppen, da man får den perfekte hvile, når man sover. Dyrker man motion flere gange ugentligt, bliver musklerne brugt rigtig meget, lige meget om man dyrker cardio eller styrketræning. Får musklerne ikke den hvile de har brug for, kan de gå hen og blive endnu mere ømme, end hvad de kan være i forvejen.

Går man rundt med yderst ømme muskler, kan trætheden hurtigt vinde over en. Går man rundt og er træt 24/7 i døgnet, bliver man hurtig også meget irritabel og negativ. Man bliver dermed ikke en person, der kan fungere ordentligt socialt, på arbejdspladsen eller derhjemme.

Det er derfor vigtigt at man vælger at prioritere ens søvn. Det bedste ville være at få 8 timer i gennemsnit hver dag. Det er ikke alle der mener de behøves det, det er dog vigtigt at man ikke rammer grænsen som gennemsnit, som ligger på omkring 5 timer i gennemsnit.

Snorken kan give dig søvnapnø, hvad er det?

Snorker man om natten, kan man godt blive påvirket af det, uden man selv er klar over det. Hvis man snorker rigtig meget, kan man gå hen og få gentagne obstruktioner af sin luftveje under sin nattesøvn. Det kaldes søvnapnø. Der er ikke mange der kender til det, selvom det er ret udbredt mellem personer der snorker. Søvnapnø opstår ved manglende ventilatoriske impulser fra ens hjernestamme, hvilket hyppigt bliver koblet til hjertesvigt, neurologiske lidelser eller medicin.

Hvis din snorken er så slem, burde man overveje at få en behandling for det. Det siges at der er en tredjedel af Danmarks befolkning der snorker, hvor der heriblandt er en del, der lider ad søvnapnø.

Rhinoklinikken kan hjælpe dig med at komme af med dette problem. De kan lave indgreb, så man helt slipper for, snorken og dermed kan få den nattesøvn, man har brug for. Du kan læse meget mere om Rhinoklinikken og søvnapnø lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *