Aktiv hverdag

Træning kan også foregå i hjemmet

Flere kender det, at de ikke har tid eller får sat tid af i hverdagen til træning. Træning behøves ikke tager flere timer og du behøves ikke betale mange penge månedtligt, for at gå i et fitnesscenter.

10 minutters daglig træning

På ti minutter dagligt hjemme på stuegulvet kan du stille og roligt træne din krop i topform. Det eneste du skal have er en rigtig god træningsmåtte, en smule selvdisciplin og et godt træningsprogram.

Når du kun træner i ti minutter, er kunsten selvfølgelig at vælge de mest effektive øvelser, så du udnytter stuegulvet bedst muligt. Den mest effektive hjemmetræning er en kombination af styrketræning og konditionstræning, såsom løb, sjipning og lignende. Det får din puls og dermed dit stofskifte til at stige. Du slår altså to fluer med ét smæk.

Kropsvægtstræning – hvad er det?

Flere trænere anbefaler kropsvægtsøvelser som dem, du finder i dette program, fordi resultatet bliver det pæneste og mest naturlige. En væsentlig fordel ved primært at bruge kroppen som træningsredskab er, at du får en slank, muskeltonet krop.

Som udgangspunkt foregår kropsvægtstræning kun med sin egen krop som modstand. Når det så er sagt, så er der naturligvis visse øvelser, hvor nogle redskaber vil give dig en klar fordel og et bedre udbytte af træningen. Ideen er, at det hverken skal være dyrt eller besværligt at træne hjemme.

Som navnet antyder så er kropsvægtstræning styrketræning, men kun med egen kropsvægt. For de flestes vedkommende foregår træning med vægtstænger, håndvægte eller andet udstyr, men med denne træningsform kan man altså blive stærkere og komme ibedre form uden udstyr. Tjek eventuelt Fitness Formularen ud for flere råd og specifikke træningsøvelser.

Regn med at skulle træne regelmæssigt i ca. Fire uger for at se tydelige resultater. Heldigvis er programmet så nemt at finde ud af, at du meget hurtigt får det integreret i din rutine. Rul måtten ud – og kom i gang!

Stå tidligt op

Det er en god idé at lave træningen om morgenen, før du går i bad og spiser morgenmad. Hvis du har brug for at spise lidt, før du går i gang, så spis evt. en halv banan og drik et glas vand. Det er hurtige kulhydrater, fiber og kalium, som dine muskler arbejder godt på. Efter trænningen er en lille portion yoghurt eller skyr med frugt alle tiders til at hjælpe kroppen med at restituere. Magre mælkeprodukter med et lavt fedtindhold gør dem til ideelle eftertræning-snack, fordi kombinationen af mælkesukker løfter dit blodsukker og det høje proteinindhold hjælper kroppen med at opbygge musklerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *