Nyheder

Det gør alkohol ved din krop

Alkohol er noget som de fleste voksne, indtager engang i mellem. Heldigvis kan langt de fleste, også godt styre deres alkoholforbrug. Og langt de fleste ved også godt, at alkohol ikke er sundt for kroppen. Men præcis hvor skadeligt det er, er det nok de færreste der ved. Men det vil du kunne læse mere om her.

Sådan påvirker alkohol hovedet

Når du drikker alkohol vil du opleve, at din hjerne bliver påvirket. Dette skyldes at alkoholen nedbryder, de fedtbarrierer der normalt beskytter hjernen. Derudover så går alkohol også en og påvirker, den del af hjernen der hedder centre. Dette er det sted som regulerer din adfærd, hvilket også er grunden til at alkohol tit giver frit spil for sine følelser og instinkter.

Og netop dine følelser er også noget af det, som alkohol påvirker. For mange bliver deres følelser ændret, når de drikker alkohol. Enten bliver de mere løsslupne og glade, eller også bliver de vrede eller kede af det. For alkoholen går nemlig ind, og forstærker det humør man i forvejen er i.

De centre som alkohol påvirker, er også med til at styre ens koordination- tale, og balanceevne. Dette er også grunden til, at man får dårligere balance, reaktionstid, og taleevne når man drikker alkohol. Man kan dog godt træne hjernen, til at nedjustere disse ting. F.eks. folk der drikker ofte og meget, vil have mindre tendens til ovenstående. Men hvis du kender nogen der drikker så meget, bør du måske sende dem til misbrugscenteret Alfa København hvor de kan få hjælp.

Sådan bliver kroppen påvirker

Det er ikke kun dit hoved, som bliver påvirket af alkohol. Også din krop vil opleve, at alkoholen kan have konsekvenser.

For når du drikker, bliver også dit hjerte sat på overarbejde. Du vil opleve at din puls stiger, hvilket betyder at blodtrykket vil gøre det samme. Dette står på så længe, at man er påvirket at alkohol. Derfor øget alkohol også chancen for, at få blodprop, hjertestop, eller anfald af hjerteflimmer. Derfor er det også vigtigt, at man kigger på sit alkoholforbrug hvis man oplever disse ting.

Også din mave bliver påvirket, når du indtager alkohol. Dette skyldes af alkoholen bliver optaget, i blodet via tarmen og maveslimhinden. Det er så herfra at det fordeles, ud i hele kroppen. Du vil også opleve, at din promille hurtigere bliver høj hvis du drikker på tom mave. Og hvis du oplever, at du kaster op. Skyldes det at alkoholen, også går ind og irriterer slimhinderne i maven og tarmen.

Det sidste organ som man kan se alkoholindtagelse på, er leveren. Fordi at leveren fungerer som rensningsanlæg, bliver den nemlig også sat på hårdt arbejde når den skal nedbryde alkoholen. Man vil ved meget alkoholindtagelse risikere, at man får det der kaldes fedtlever. Man kan også opleve at få diagnosen skrumpelever, hvis man i mange år har et massivt forbrug af alkohol.

Er tømmermænd også en sygdom?

I princippet er tømmermænd en sygdom, dog en selvforskyldt en. Tømmermænd starter først når ens promille er på 0, og varer i op til 24 timer. Der er 3 teser om hvorfor man får tømmermænd, men ingen af dem er endnu sikre.

Nogen mener at tømmermænd skyldes, at kroppen er dehydreret. Dette skyldes at alkoholen har hæmmet det hormon, som sørger for at nyrerne ikke udskiller for meget væske. Derfor anbefales det også, at man drikker et glas vand efter hver genstand.

Andre mener at man får tømmermænd, fordi kroppen skal udskille affaldsstoffer. Og nogle alkoholtyper indeholder mere alkohol end andre, hvilket også er årsagen til at nogen typer alkohol giver flere tømmermænd end andre.

Den sidste tese er, at man får tømmermænd fordi man har abstinenser. Derfor hjælper det også med en ’reparationsbajer’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *