Nyheder

Sport, bevægelse & børn

Det er 3 ord, som er naturligt forbundne. Børn elsker at bevæge sig fra de er helt små. Det er også et naturligt instinkt, da de øver deres balance og motorik. Herved udvikles deres sanser og selvforståelse.

Så det er bare med at støtte ungerne i at bevæge sig og dyrke nogle sportsgrene. Det giver en sund krop og velvære, hvilket er unikt for al læring og glæde i livet. Ved at dyrke sport sammen, får man også et herligt socialt netværk og glæde af hinanden. Hvis det er en holdsport, så lærer man ligeledes, at man har brug for hinanden for at opnå et ønsket mål, uanset hvor dygtig man måtte være. Det stimulerer samarbejde.

Gode sportsgrene til bevægelse

  • Fodbold

Dette er en international sportsgren og elsket af danskerne. De fleste mennesker har prøvet at spille fodbold på et eller andet tidspunkt i deres liv. Måske da de var helt små, og hvor blomsterne udenfor banen af og til var mere interessante. At spille fodbold giver tons vis af god bevægelse. Der bliver sparket, driblet med fodbolde i en uendelighed og scoret en hulens masse mål. Der bliver løbet, sprintet og trænet sjove øvelser med fodbolde. I det hele taget har fodbolde en super evne til at samle folk i alle aldre uanset om det er i haven eller den lokale klub.

  • Håndbold

Dette er også en sportsgren, som giver rigtig god bevægelse. Banen er mindre end fodboldbanen, men der er fuldt skru på. Der er kræft bag skuddene og stor nærkontakt.

  • Badminton

Fat ketcher samt fjerbold og dyrk endnu super sportsgren. Badminton er på programmet og ungerne får trænet en masse taktik, hurtighed og slagstyrke. Det kan spilles hele året, indendørs i haller og i haven om sommeren.

  • Gymnastik

Der er gang i den, når der dyrkes gymnastik og til stor glæde hos alle involverede. Musikken giver naturlig bevægelse i rytmisk gymnastik. Spring og redskabsgymnastik byder på fart, saft og kraft.

  • Svømning

Har ungerne det som fisk i vand, så er svømning ideelt. Hele kroppen er i gang og giver god smidighed samt udholdenhed. Man kan også dyrke udspring, hvis modet er til det.

  • Atletik

Denne sportsgren giver forskellige udfordringer, alt efter hvilken gren børnene synes bedst om. Der er lige fra højdespring, længdespring, spydkast, hækkeløb til trespring, 100/400/800 meter løb, stangspring og diskoskast.

  • Basketball

Denne sport er et andet bud på en god boldsport, hvor samarbejde og udholdenhed bliver dyrket i tæt nærkontakt med mod- og medspillere.

Dyrk sport og få det godt

Det er vigtigt at få bevæget sig. Vigtigt for krop og sind. Der er flest positive ting ved bevæge sig. Derfor giv ungerne en gave for livet og støt samt opmuntre dem i at dyrke en sport. Det er naturligt for dem at bevæge sig fra de er små. Når de vokser op, fyldes dagen med mange ting og oplevelser. Hjælp dem med at gøre bevægelse til en sjov og ønsket del af deres dag. At dyrke en sport giver også et glimrende netværk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *