Sundhed

Sundhed er meget mere end bare træning

Det er forskelligt fra person til person, hvordan sundhed defineres. Dog bruges begrebet flittigt i forhold til træning og kost, men det er langt fra de eneste elementer, som spiller ind i sundhedsbegrebet. Sundhed bør dække over generel velvære, at have det krop med sin krop, sit sind og sine omgivelser – heraf studie, arbejde, venner og familie.

Sundhed i forhold til kost og træning

Mange danskere forstår sundhed som en aktiv livsstil med træning og sund mad. Det er klart også en vigtig del af det at være sund. Det er for mange svært at opretholde en sund livsstil, da det kan være svært at finde balancen i at nyde usundt af og til. For at være sund, er det vigtigt at tillade sig selv et glas rødvin til aftensmaden og en is til dessert af og til. Sundhed er ikke en striks kostplan, hvor man ikke kan koble af og nyde hvad man har lyst til en gang i mellem. Et godt råd er, at man kan tillade sig selv lidt usundt én gang om ugen, hvor man så kan fokusere på at holde den sunde vane de resterende dage af ugen.

Sundhed i forhold til udseende

I forhold til udseendet spiller både den fysiske og mentale sundhed ind. Med sund kost og træning, vil kroppen respondere positivt, hvorfor færre aktive mennesker har dårligt selvværd. Derfor kan man oppe sin selvtillid ved at øge sin fysiske sundhed, og deraf få det bedre, heraf den mentale sundhed. Der er dog visse ting ved ansigt eller krop, man ikke kan ændre ved træning. Er dette elementer, som går en meget på i hverdagen, bør man gøre op med sig selv, om det er noget man kan/vil gøre noget ved. Hvis man har svært ved at acceptere for eksempel ar eller rynker, kan man kontakte en kosmetisk klinik som Inviocare, for at få gjort noget ved det. Ved at gøre noget ved de ting, man selv anser som fejl, kan man opnå et bedre selvværd og få det bedre mentalt.

Mental sundhed i forhold til omgivelser

Det kan betyde meget for, hvordan man har det, hvem og hvad man er omgivet af. Det er vigtigt, at man føler sig godt tilpas i sine omgivelser, som for eksempel kan være på arbejde eller studie. Er der problemer vedrørende dette, kan man tale med en studievejleder eller tillidsperson på jobbet, som blandt andet er der for et rådgive i forhold til sociale problemer.
Har man svært ved at slappe af sammen med venner eller familie, eventuelt fordi der er en dominerende person, som godt kan lide at bestemme, er det vigtigt, at man lærer at sige fra. Når først man sætter sig selv i karakter og får sagt fra, opnår man mere frihed og selvtillid, og man vil kunne hvile mere i sig selv.

Mange forskellige elementer spiller ind i sundheds-begrebet. Mange danskere taler ofte om fysisk sundhed, som tager form ved blandt andet kost og træning, som nævnt i artiklen. Ydermere er den mentale sundhed også utrolig vigtig, hvorfor man bør ændre på de ting, som generer en, hvad end det er panderynker eller en dominerende ven.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *