Aktiv hverdag

Gode råd til en sundere hverdag

Mange danskere føler, at de ikke har overskuddet i hverdagen til at træne og spise sundt. Derfor er sommerferien det ideelle tidspunkt, for at etablere et godt grundlag for en sund hverdag. Læs med her for gode råd til sund mad og til en aktiv hverdag.

Sund mad

I hverdagen er det nemmest blot at lave hurtige, vanlige retter, da man ikke har tiden til at eksperimentere i køkkenet. Når man har ferie, kan man med fordel prøve et hav af nye retter af, da man har tiden til det.
Det er muligt at købe sunde kogebøger fysisk, men man kan også finde nogle online, foruden de mange mad- og livstilsblogs, som publicerer sunde retter. Der er derfor masser af inspiration til hverdagens madlavning. Øver man sig i ferien på at lave disse sunde retter, sidder de lige i skabet, når hverdagens travlhed atter træder ind, og derfor vil man hurtigt kunne lave dem – og dermed bibeholde den sunde rutine.

Træning

I en travl hverdag, kan det være uoverskueligt at presse træning ind i programmet. Sommerferiens mange fridage, er derfor oplagte for at grundlægge en god træningsrutine. Man kan ideelt starte dagen – eller slutte dagen – med en god løbetur. Temperaturen kan godt blive temmelig høj om dagen i løbet af den danske sommer, hvorfor det er en god idé at holde løbeturen til morgen eller aften. Man bør passe på med fysisk aktivitet i bagende sol, da man kan blive risikere at blive dehydreret og svimmel. Lettere aktivitet som gåture, vil ikke være noget problem i sommervarmen.
Når man i ferien har tiden til det, kan det være en god idé at prøve en ny hobby af. Man har sikkert noget i tankerne, som man i en længere periode gerne har ville prøve, men grundet hverdagens tidspres, har holdt sig fra. Om det er fodbold, spinning eller noget tredje, er feriens mange fridage en optimal tid for opstart.

Når man træner, kan man, som supplement til kosten, investere i proteinpulver til vægttab eller til muskelopbygning. Det kan medføre, at man hurtigere når sine mål med træningen.

God opbakning

Det er nemmere at holde den sunde livsstil, hvis man får god opbakning. Derfor kan projekt ’sund sommer’ være noget, man kan etablere sammen med sin kæreste eller nogle venner. Så er det ikke længere blot en aftale med sig selv, man skal overholde, men en aftale med en anden person. Man kan ideelt lave fælles maddage, så man sammen laver aftensmaden. På den måde bliver det endnu sjovere at prøve nye retter af i køkkenet. Ydermere er det rart at træne med en anden person, så man kan presse hinanden, og man har en til at hjælpe med at holde motivationen oppe. Det kan være hårdt at komme i gang med en sund livsstil, men det bliver nemmere med tiden. Får man grundlagt en god, sund livsstil i løbet af ferien, er det nemmere at opretholde den, når man atter rammer en normal hverdag igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *