Sundhed

Få det bedre med dig selv

Det kan være svært at finde motivationen til at leve sundt, men det har mange fordele. Når man træner regelmæssigt og spiser sundt, optimerer man ikke kun sit fysiske helbred, men også sit mentale helbred, da det er svært at have det dårligt med en krop, man tager sig godt af.

Sund mad

Sund mad er med til at opretholde et godt helbred. En varieret sund kost medfører, at kroppen får de næringsstoffer, som den har brug for. En usund kost derimod har mangel på vigtige næringsstoffer, hvorfor man kan blive syg af en ensartet, usund kost. Derudover er der forskellige sundhedsmæssige lidelser, som netop kan komme af ens kost eller forværres af ens kost. Har man en af disse lidelser, overfølsomheder, allergi eller lign., bør man tale med en diætist for at få udarbejdet en kostplan, så man spiser til sin egen krops fordel.

Når man fylder sin krop med en god, varieret kost, fungerer kroppen og hjernen bedre. Når man lever af usund mad, har man tendens til at være træt og uoplagt, hvorimod sund mad gør en frisk og veloplagt.
Når ens krop og hjerne fungerer godt, har man det generelt bedre mentalt, hvilket også er vigtigt for en god hverdag.

Træning

Sund mad er ikke det eneste, som kan være med til at opretholde en sund livsstil. Regelmæssig træning fungerer på lige fod med en sund, varieret kost, og kan være med til at styrke immunforsvaret. Dermed har man mindre risiko for mindre alvorlige sygdomme som influenza og forkølelse, men også for livstilssygdomme og mere alvorlige sygdomme.
Træning kan også være med til at styrke det mentale helbred, fordi man netop får en rar følelse i kroppen, når man bevæger sig. Ydermere kan regelmæssig træning bevirke et vægttab eller generelt give stærkere muskler, hvilket mange finder flot. Dermed vil man automatisk få det bedre i takt med at ens krop udvikles i den retning, man ønsker.

Klæd dig godt på

Både sund mad og træning kan være med til at øge det mentale helbred, men ens påklædning kan også spille en rolle for selvværdet. Uanset kropstype er der som regel noget man bedst kan lide ved sin krop, og noget man mindre godt kan lide. Hvis man klæder sig efter dette, kan man ikke undgå at få det godt hver gang, man ser sit spejlbillede. Udover at klæde sig pænt, skal tøjet også være behageligt, før at man kan have det helt optimalt. Det gælder ikke kun det tøj, som andre kan se, men også helt ind til undertøjet. Har man for eksempel flot og rart Calvin Klein undertøj på, giver dette også en følelse af velbehag, på trods af at ingen kan se det. Find undertøj, der passer lige til dig her.

Det er derfor vigtigt at inddrage både god påklædning, træning og sund mad i sine vaner, hvis man ønsker et optimalt selvværd. Udover at man får det bedre med sig selv, har ens krop det også bedre, hvilket medfører de bedste muligheder fremadrettet, med mindre risiko for diverse sygdomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *