Sundhed

Sådan får du motion og sund kost ind i hverdagen

Det kan være en stor udfordring at omlægge hverdagen, så den bliver sundere og fyldt med mere motion. Flere og flere danskere kæmper med overvægt, og en travl og stresset hverdag gør det ikke nemmere at finde tid til motion og sport.

Man kan dog med enkle og nemme tricks implementere motion i hverdagen, så det ikke går ud over hverken arbejde, familietid eller hobbyer. Læs denne artikel, hvor du bliver præsenteret for 3 forskellige måder, hvorpå sport, motion og sund kost kan blive en del af hverdagen.

Træningsudstyr i hjemmet

Mange fravælger at have træningsudstyr stående i hjemmet, fordi det er grimt at se på, det fylder, og så er det ofte også en smule dyrt at anskaffe sig. Du kender med garanti nogen, som har købt et træningsapparat, som nu står og fylder i kælderrummet eller garagen.
Det betyder dog ikke, at du ikke skal investere i træningsudstyr, for det gælder blot om at skabe en rutine, hvor det bliver en naturlig del af hverdagen at dyrke motion. Du kan eksempelvis drikke morgenkaffen på motionscyklen frem for i sofaen om morgenen eller læse i din bog om aftenen på motionscyklen frem for i sengen. Skab en ny rutine ved at bringe noget velkendt med ind i rutinen. Selvom det måske kun er 15 minutter, du cykler om morgenen, vil det altid være 15 minutter mere, end du plejer. Men hvordan vælger man overhovedet den rette motionscykel, som matcher ens behov og budget? Det kan du heldigvis læse meget mere om på denne hjemmeside.

Madplanen

Der er ingen undskyldning for ikke at kunne lave en madplan. Javist, det tager en smule tid at skulle planlægge hele familiens måltidsmønster en uge frem, men du sparer til gengæld meget tid nede i supermarkedet, og din konto vil med sikkerhed også kunne mærke det – på den gode måde. Der findes efterhånden rigtig mange forskellige online værktøjer, der kan hjælpe dig med at planlægge ugens måltider, så det bliver nemmere for dig at lave madplanen. Du slipper også for de mange usunde impulskøb, når du står nede i supermarkedet på vej hjem fra arbejde og sukker-trangen melder sig.

Alliér dig med en vejleder

Rigtig mange ved, hvor svært det kan være at holde motivationen oppe under et vægttab, eller hvis man blot ønsker at spise sundere. Derfor kan det være en rigtig god idé at alliere sig med en kostvejleder eller en træningsvejleder, der kan blive ved at motivere og sætte nye mål for dig. Hvis dit budget ikke er til at hyre en professionel kostvejleder, kan du lave en aftale med en ven, veninde eller et familiemedlem, hvor I er med til at motivere hinanden og notere hinandens fremskridt og mål ned.

Hvis du følger disse 3 trin, vil du med garanti kunne mærke, at det bliver både billigere for dig at handle ind til familien, men også nemmere at smide de ekstra kilo, som du drømmer om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *