Sundhed

Gode råd til at undgå stress

Stress er en epidemi, som hvert år rammer alt for mange danskere. Det estimeres, at stress hvert år koster samfundet omkring 40 mia. i sygefravær. Det er selvfølgelig et alt for højt beløb, som vi bør få ned. En ting er at tænke på beløbet i kroner og ører, men bag dette er der helt almindelige mennesker, som oplever et dårligere liv, end de kunne.

Det ville vi gerne være med til at ændre på. Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du kan undgå stress, og hvad du skal gøre, hvis det alligevel sker.

 

Du er ikke svag

Først er det vigtigt, at du erkender, at du ikke er svag, selvom du har stress. Alle mennesker kan blive ramt af stress i løbet af deres liv, og det gør dig ikke til et dårligt menneske. Der er heldigvis kommet en ændring i vores samfund som gør, at vi ser åbent på problemet, fordi alle kender nogen, som har oplevet stress.

Tidligere var det sådan, at vi så på stress  som om, at det handlede om manglende overskud, men det skyldes nærmere dårligt arbejdsklima osv. Hvis vi stresser vores kroppe for længe, så kan den i længden ikke holde til det.

Hvis du har stress, vil vi råde dig til, at du klikker her, og læser mere om det. For stress kan behandles, men det kræver, at vi selv eller andre hjælper os med det.

 

Tilgangen til arbejde er vigtig

Mange får stress, fordi de har alt for mange opgaver på deres bord. I starten virker dette ikke som et problem, men når der begynder at komme flere og flere opgaver, begynder det at blive et problem. For du når til et punkt, hvor du ikke kan overskue mere.

Et af de vigtigste arbejdsredskaber er, at der skal laves en plan for, hvor meget arbejde du kan nå på en given dag, og der bliver nødt til at være rum for evt. møder. For hvis du planlægger hele din arbejdsdag for hvert minut for en hel uge, så skal der ingenting til at slå dig ud af kurs.

Det er vigtigt, at du taler med din leder om, hvor meget du kan nå på en arbejdsdag, og hvad der forventes af dig. Med klare retningslinjer bliver det rarere for dig at gå på arbejde.

 

Få overskud i din hverdag

Mange cutter søvn og motion væk, når de får mange arbejdsopgaver. Dette kan du godt holde til på kort sigt, men hvis du fortsætter på den måde, så ender du med at få et alvorligt problem. Derfor bør du altid vælge at bevæge dig. Det kan være noget så simpelt som at gå en lang tur.

Det er også bedst at få den søvn, som du skal bruge. Alt for mange påstår, at de ikke har behov for særlig mange timers søvn, men ofte har det intet med virkeligheden at gøre, og det er mere ønsketænkning fra deres side af.

Vi anbefaler, at du tænker på dig selv og ikke dit arbejde, for på den måde kan det hjælpe dig med at undgå stress.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *