Sundhed

Står du ved din krop?

Alle går rundt og siger at man skal elske sig selv og andre som de er, men alligevel er der en stigende tendens til, at den kærlighed bare ikke når en selv.

Flere og flere har et meget negativt billede af dem selv og deres krop. Dette betyder at deres selvværd daler og de begynder på det som populært kaldes for ”bodyshaming”. De skammer sig over deres egen krop og vil ikke stå ved, at man nogen gange bare er som man er.

 

Er du en af de ramte?

Det kan udmærket være at du selv er en af disse mennesker, bare uden at vide det. At du underbevidst går og skammer dig over din krop.

Stil dig selv nogle enkle spørgsmål og måske har du svaret lige foran dig.

Træner du selvom du slet ikke har lysten? Kan du svare ja, så er det en ret klar indikator på at der er noget du ikke er tilfreds med. Det betyder dog ikke at du ”bodyshamer” dig selv, men måske er du bare blevet mere opmærksom på dit helbred.

Men hvis lysten til træning mangler, så find en sportsgren der interesserer dig. Svømning, dans eller noget helt tredje. Der er masser af sjove træningsmetoder.

Undgår du spejle? Så er du måske meget bevidst om dit udseende, og skammer dig over det. Du kan måske ikke lide det som du ser, men det er noget af det værste man kan gøre. Giv dig selv en lille positiv peptalk. Fortæl dig selv at du ser godt nok ud og du er smuk. Det lyder måske som lommepsykologi, men det er bevist at det kan have en positiv indflydelse på tankerne.

Det er meget vigtigt at man står ved sig selv, for man er den som man er. Det skal man aldrig skamme sig over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *