Sundhed

Spiser du muskel-mad?

Der er så mange råd derude, når der kommer til at bygge muskler, så det kan være svært at vide, hvad man helt præcis skal gøre og ikke gøre. Nogen siger, at du sagtens kan tage på i muskler ved at spise lowcarb, mens andre siger, at det er helt hul i hovedet. Det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned. Begge grupper er dog enige i, at det er vigtigt, at du spiser masser af proteiner, hvis du gerne vil have større muskler. Du kommer ikke udenom protein, hvis du vil opbygge muskler.

Løft tungt og spis nok mad

Generelt er det sådan, at du skal løfte tungt, hvis du vil have større muskler. Det nytter ikke noget, at du ikke løfter tunge vægte, hvis du gerne vil tage på i muskler. Du skal bruge dine muskler, så du kan nedbryde dem, og de kan blive endnu større.

Det er her, at kost kommer ind i billedet, for uanset hvor meget du træner, så får du aldrig større muskler, hvis du ikke sørger for at spise nok mad. På mange punkter er kost mere vigtigt, end hvad du træner.

Der er mange råd derude til, at du skal træne det ene eller andet, men det virker generelt til, at hvis du sørger for at løfte tungt, så vil du også tage på i muskler.

Hvis du altså spiser nok mad.

 

Vælg et program og kost som passer til dig

Det får os tilbage til starten, nemlig hvad du skal vælge af kost. En god idé er at vælge en kost, som du gider at følge.

Når du lige har trænet, er det dog en god idé både at få protein og kulhydrater til musklerne, så du giver dem de optimale betingelser for at vokse.

For at spise nok protein er det en god idé at vælge noget whey proteinpulver, som du kan drikke flere gange om dagen. Blandt andet når du lige har trænet. Det er vigtigt, at du får masser af energi til dine muskler, når de er færdige med at løfte, så de har mulighed for at vokse.

Herudover kan det være værd at overveje, om du skal købe en bænk (til at træne bryst) til derhjemme, så du altid kan træne, når du har lyst. For relativ få penge kan du bygge dit eget fitnesscenter. Det kan endda være en investering at låne penge til det, da du så sparer fitnessabonnement. For at sammenligne lån kan du kigge på fair-laan.dk.

Husk at hvis du skal have muskler, skal du sørge for at spise nok mad. Dette vil sige at du skal i kalorieoverskud, så dine muskler har noget at arbejde med, og så skal du give dem masser af protein.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *