Sundhed

Brug hænderne til et bedre psykisk helbred

Det er utroligt vigtigt at holde kroppen sund og klar, men det er lige så vigtigt at holde ens psykiske helbred ved lige. Dette kan gøres på mange måder, og i denne morderne verden er det blevet en tendens at overse de gamle klassikere, som rent faktisk kan have en hjælpende effekt på ens psykiske helbred. Der bliver selvfølgelig snakket om håndarbejde med garn, hæklegarn og andre strikkerelaterede aktiviteter. Så her kommer der en hurtig liste over måder, hvorpå du kan styrke din psykiske sundhed.

 

Håndarbejde kan nedsætte depression

En række studier viser, at strikning og hækling har de største fordele, når det kommer til reducering af stress. Dette skyldes frigivelsen af det kemiske stof Serotonin, som er et naturligt antidepressiv. Dette stof giver en ”lykkelig” fornemmelse i kroppen, som dermed har vist sig at være et af de bedre alternativer til medicinal behandling.

 

Mere ro i sindet

Når hverdagens pres begynder at trænge sig på, og tankerne begynder at få for meget kontrol, så er en af de bedste løsninger at holde hænderne beskæftiget. Grunden til dette er, at strikning og hækling kun kræver en anelse fokus. Dermed lader man sindet køre på autopilot, hvilket medfører at ens sind bliver tvunget til at slappe af. Dette kan endvidere gøre sociale arrangementer nemmere for personer med angst. Dermed får disse et personligt rum, hvor de nemmere kan bearbejde deres tanker.

 

Søvnløshed kan strikkes eller hækles væk

Søvnløshed kan være en slem fornøjelse at gå igennem. Følelsen af at være træt, men ude af stand til at kunne sove, øger kun frustrationerne over ikke at kunne sove endnu mere, og gør dermed det hele meget værre. Den perfekte løsning på at bryde denne onde cirkel er ofte ved at arbejde med noget blødt, som fx hæklegarn. Ved at holde fokus på et blødt materiale og udføre let arbejde, som er gentageligt, bliver kroppen og sindet tvunget ned på et niveau, hvor det bliver mere naturligt at falde i søvn.

 

Stressreducerende virkning

Stress er en af de primære grunde til dårligt helbred. Da stress kan have en lang række af følgebivirkninger, herunder migræne, forringelse af hukommelse, hjerteproblemer og mere til. Ved dagligt at arbejde med uld, hæklegarn og andre strikkerelaterede ting, vil det have samme effekt som meditation. Dette vil nedsætte den effekt, som stress kan have på kroppen, og på samme tid booste ens generelle livskvalitet.

 

Kom i gang med styrtning af psyken

Hvis man føler man kan relatere til nogle af de følgende punkter, og man godt kunne tænke sig at komme godt fra start med sin nye hobby, så har man rigeligt med muligheder for at finde flere informationer omkring normalt garn, hæklegarn, strikkepinde samt inspiration her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *