Nyheder

Sundhedssyndere: Tre steder danskernes sundhed halter

Danskerne er langt fra det sundeste folkefærd i EU – faktisk tværtimod for vi har rent faktisk den laveste levealder i hele Vesteuropa på trods af at vi ellers har en rigtig fitnesskultur. Men sundhed består af mange ting og selvom rigtig mange dyrker motion og spiser overvejende rigtigt, så er dér stadig mange steder hvor danskernes sundhed halter, hvilket både har små og store konsekvenser for helbredet. Så hvis du gerne vil forbedre dit helbred, kommer der her en kort guide med tre steder, hvor danskernes manglende sundhed kommer til udtryk.

1: I hovedbunden – mange vasker deres hår forkert

Det første sted hvor danskernes manglende sundhed kommet til udtryk er i hovedbunden, og da dette er et område man ikke selv kan se, giver det god mening, at mange danskere døjer med dårlig hovedbund. En af de primære årsager til dette er, at mange over-vasker sit hår og dermed er man med til at overstimulere sin hud i hovedbunden. Dette gør i sidste ende huden svagere og kan starte en dårlig spiral hvor det bliver sværere og sværere at rode bod på dette igen. Hvis man gerne vil have en sund hovedbund vær man derfor kun vakse sig ned shampoo eller skæl shampoo maksimalt 3-4 gange om ugen. Dette kan give irriteret hovedbund i begyndelsen, men det er en del af at vænne sin hovedbund til de nye forhold.

2: I munden – mange glemmer tandbørsten

Et andet sted hvor danskernes sundhed halter, er i munden. Danskernes tænder er nemlig nogle af de dårligste i EU, hvilket mange siger skyldes de meget høje tandlægepriser i Danmark. Dette resulterer både i at flere udskyder deres tandlægebesøg, hvilket tit forværrer en aktuel skade, hvad enten der er tale om et hul, en visdomstand der er blevet betændt eller lignende. Derfor får mange danskere hvert år trukket et stort antal tænder ud og må derfor gå med gebis, hvilket kan påvirke ens livskvalitet negativt. Som udgangspunkt bør man få sine tænder tjekket 1-2 gange om året for at bevare sunde tænder. Hvis du selv har problemer med tænderne, kan du finde en billig tandlæge her.

3: I byen – Danskerne drikker stadig alt for meget

Et tredje og sidste sted hvor danskernes manglende sundhed kommer til udtryk, er når de går i byen, for selvom forbruget af alkohol er faldet igennem de sidste par år, så drikker danskerne stadig alt for meget. Et for højt alkoholforbrug skader både tænderne, hjerte-kredsløbet og ikke mindst huden og giver desuden øget risiko for blodpropper og slagtilfælde og koster samfundet mange penge hvert år. Sundhedsstyrelsen anbefaler således at man maksimalt drikker 21 genstande hvis man er er mand og 14 genstande om ugen hvis man er kvinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *