Sundhed

Elcyklen – din nye bedste ven

En elcykel bringer dig let rundt til nye steder, som du aldrig har været før.

Med en elcykel er det at nå destinationen ikke det vigtigste – det er selve turen. Du kommer let rundt i byen, ud i naturen og rundt til mange nye steder du aldrig har været før. Helt derud, hvor det rører dit hjerte, hvor smukt der egentlig er.

 

Din nuværende opfattelse af en cykeltur vil blive ændret, når du kører på en elcykel. Når du er ude at cykle, har du nok prøvet at cykle forkert, for langt eller slet ikke være i nærheden af hvor du skulle hen. Den følelse af ærgrelse og tidsspild vil snart forsvinde. I stedet for at stresse, spurte og ”tæske” din cykel, fordi du hverken er glad eller taknemmelig for din cykel, som aldrig hjælper dig op ad bakken, så vil du nu tage det med ro, kunne trække vejret og nyde turen. For det er netop hvad en elcykel gør. En elcykel hjælper dig, når du har allermest brug for den. Når du sidder på sadlen, med vinden direkte i ansigtet, vil du få følelsen af at blive skubbet og svæve op af bakken, når motoren sætter i gang og presser dig frem på sadlen.

 

Elcykler til alle – både pensionisten og motionisten

Snart er det ikke kun pensionister der har elcykler. Folk i alle aldre, med forskellige behov og fysisk form kan bruge en elcykel. Elcykler ses i bybilledet i Odense, Århus og København, hvor unge mennesker bruger disse til at komme hurtigere frem til studiet, samt på vej til Netto, hvor ældre mennesker undervejs både får den hjælp de skal have for at tvinge pedalerne rundt og en god portion motion. Det er cyklen som støtter ethvert godt formål.

 

Derfor bør du købe en elcykel

 

Hvilken elcykel skal du så vælge? Det kan gøre dig træt og utidig at kigge markedet igennem for elcykler, for det er ikke let at vælge. Du vil opleve, at enhver forhandler har den model, som virkelig bare er den bedste model til dig, den som er bedst til prisen osv. Måske er det rigtigt. Det ved vi ikke. Dog ved vi, at kvaliteten svinger og derfor må vi anbefale dig at finde nogle tests. Læs eksempelvis den lange og uddybende test hos Testfabrikken.dk, som blandt andet har gennemgået følgende cykler:

 

  • RAAM E-Bike CRe – til naturelskeren
    Et design med ét formål: at gøre cyklen bedst til terræn, jord og skovbund. Dette en cykel, som vil være ideal til naturelskeren og motionisten, som Testfabrikken skriver.

 

  • Kildemoes Qharma – det oplagte valg til storbyen
    Denne lidt dyrere Kildemoescykel ses ofte besteget af en studerende, der slider i knæene og træder febrilsk i pedalerne op ad Randersvej i Aarhus mod universitetet, uden at komme særlig langt fremad.

 

  • MBK AX-ION – til dig der vil sidde behageligt
    Mange der har ondt i led, ryg og skuldre vil have godt af en cykeltur. Hvis du har gigt og ledsmerter, er en cykeltur måske ikke det du har mest lyst til. En elcykel muliggør dog, at du får bevæget og nænsomt trænet musklerne omkring dine led op, som i det lange løbvil hjælpe på eventuelle smerter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *