Sundhed

Pizza vs. Burger – Hvad er værst?

Fastfood er der ingen tvivl om, klart er en af de hurtigste og nemme løsninger at få mad på, da det ligger i selve navnet, men samtidig er det også en af de fedende løsninger.

Uanset om det er en burger eller en pizza fra en grillbar, er det begge måltider, der er meget energitætte, hvilket betyder, at der er ekstremt mange kalorier i maden.

Du risikere dermed med meget stor sandsynlighed, at indtage mange flere kalorier end du i virkeligheden har brug for, hvis du spiser en burger eller pizza. Spiser du derfor en hel pizza eller en stor brugermenu, har du rent faktisk fået al den energi, som du bør spise i løbet af en hel dag. Men hvad er egentlig mest usundt. En burger eller en pizza?

Burger

En burgermenu fra de kendte burgerkæder McDonalds eller Burger King indeholder henholdsvis omkring 1065 kcal og 1200 kcal. Vær dog opmærksom på at det kun er en mellemmenu og ikke den helt store menu.

Spiser du kun en enkelt cheeseburger hos McDonalds eller Burger King indtager du blot omkring 300 kcal. Der er derfor væsentlig forskel på indholdet af kalorier, i form af om du spiser en hel menu, hvori der også er pommes fritter og cola eller om du blot spiser en enkelt burger.

Pizza

En pizza med pepperoni fra det lokale pizzeria er en rigtig kaloriebombe og det er nok de færreste, der i virkeligheden er klar over, hvor mange kalorier en sådan pizza reelt indeholder.

Kalorieindholdet i din pizza kan selvfølgelig være varierende afhængig af, hvor meget forskelligt fyld du har på din pizza. En pizza med tomat, ost, champignon og pepperoni indeholder cirka 1300 kcal.

Altså væsentlig mere end en mellemmenu fra McDonalds og omkring 100 kalorier mere end en mellemmenu hos Burger King.

Ud fra et sundhedsperspektiv vil det derfor være bedst for dig og din krop, hvis du indtog en burger menu fra enten McDonalds eller Burger King, fremfor en pizza hos det lokale pizzeria.

Du kan dog mindske kalorieindholdet markant i både en burger og en pizza, hvis du selv laver det. Dermed er du også helt sikker på, hvad din burger og pizza reelt indeholder og det vil trods alt være sundere for din krop, end at købe det hos en af de nævnte burgerkæder eller hos det lokale pizzeria.

Er du blevet sulten af at læse artiklen her? Du kan bestille takeaway hos Hungry, hvis den er helt gal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *