Sundhed

Overvejer du Juice-reboot ?

Overvejer du Juice-reboot ? Ja, Hvorfor ik’

Dette er en banan o.O
Dette er en banan o.O

“Laver du selv Juice, så er du startet på en balanceret, plante baseret diæt som hjælper dig til et sundt helbred.”

Har du hørt dine venner snakke om juice-reboot eller juice-detox ?

For noget tid siden udfordrede jeg mig selv til at tage en juice-reboot, jeg drak lidt for meget cola, ringede lidt for ofte efter junk-food og en bajer var heller ikke af vejen. Jeg satte mig for at tage et 20 dages forløb, jeg fulgte juicing-diæten, som set i filmen på Netflix, Fat, Sick and Nearly Dead, hvilket udelukkende er friskpresset juice, 5 gange dagligt i 20 dage.

Jeg kan sige i retrospekt, at hvad der har virket for mig, er ikke nødvendigvis det der virker for dig, men hvis du går og tænker på at prøve en juice-reboot, så giv reboot-kuren et forsøg, det kunne jo være det virkede for dig, ellers drop det efter et par dage og hop tilbage til den normale diæt. No harm done.

Lad mig starte med at opremse et par punkter, som fortæller om nogle af de fordele der er ved juice-reboot.

1) Betydelig kalorie reduktion, uden begrænset næringsstof indtagelse.

2) Starten på en sund kostvane, gør sunde ingredienser til en psykologiske del af din kostvane.

3) En dejlig måde at indtage frisk frugt og grønt.

4) Giver dig et godt dagligt skud vitaminer.

5) Et betydeligt vægttab.

Booster immunforsvaret

Juicing tilbyder mange livs forbedrende helbreds fordele, hvilket inkludere en mere effektiv måde for kroppen til at absorbere immunforsvars-boosting næringsstoffer der naturligt forefindes i frugt og grønt.

De fleste håndkøbs juice og smoothies er behandlet med diverse konserveringsmidler og tilsat sukker, derudover mangler de ofte næringsstoffer hvor friskpresset frugt og grøntsags juice er fyldt med en bunke af vitaminer, mineraler og ”phytonutrients”.

Juicer du kan det hjælpe dig til at komme i gang med at opbygge en sundere kostvane, hvis frugt og grønt ikke normalt er en stor del af din kost, så kan du opbygge en mentalitet omkring at frugt og grønt hvor det pludselig ikke er unormalt at spise frugt og grønt og dette er jo en god start.

Man kan få juice i alle farver. :)
Man kan få juice i alle farver. 🙂

En kort opsummering af et forløb:

De tre første dage er hårde, kroppen kæmper og skriger på McD og alt det normale junk du plejer at spise, og mentalt har du ikke meget overskud, KÆMP IMOD, det er det værd !

* Tip: Start med at lav en juice der er 40 % grønt og 60 % frugt og langsomt arbejde dig op på en fordeling der er ca. 30 % frugt og 70 % grønt. Det vil hjælpe på smagen og vende dig til grøntsags juice.

Nå første fase er over begynder din krop at acceptere at verden virker som den gør, og du får opbygget en god og behagelig vane omkring hvordan du skal køre din dag i forhold til at drikke et godt glas juice 5 gange om dagen.

* Tip: Det er en god ide at starte en online dagbog på eksempelvis FB eller Instagram hvor du poster lidt om dit forløb, dette er en god måde at få dit sociale netværk til at hjælpe dig med motivation og have nogen til at holde dig lidt til ilden.

Et godt mål er en 10 dages juice-kur, du vil se et stærkt vægttab og føle et øget energiniveau, samtidig er der jo også den personlige sejr i at du har kunnet holde sådan en Juice-reboot, hvilket godt kan være lidt af en udfordring.

* Tip: Husk at noget af vægten du har tabt er væske det organiske stof der har ligget i fordøjelses-systemet, dette kan udgøre ca. 2 kg. Så bliv ikke fortvivlet når du går på vægten den sidste dag og ser et stort vægttab og tre dage efter har taget 2-3 kilo på, det er blot kroppen der er blevet fyldt igen.

 

Held og lykke.

En god og sund green juice.
En god og sund Green juice.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *