Sundhed

3 stærke tips til at SUNDERE liv

Uden videre introduktion, så starter vi indlægget af med 3 stærke tips til, hvordan du kan leve et sundere liv.

Spis fiskeolie

fiskeolieFiskeolie er rig på omega-3 fedtsyrer som er livsnødvendige fedtstoffer. Fiskeolie har dokumenteret effekt på meget heriblandt bedre immunforsvar.

Omega-3 er en af de vigtigste fedtsyrer for vores sundhed. For det første er det bevist at fiskeolie skulle have en gavnlig effekt imod leddegigt.

Vi får gennem typisk dansk mad meget mere omega-6 end vi bør. Vi får 8-10gange så meget omgea-6 som omgega-3 men vi burde kun få 2-4gange mere. For at lave om på den balance kan du først og fremmest sørge for at få nok fiskeolie.

Fiskeolie findes selvfølgelig først og fremmest i fed fist som laks, ål, hellefisk, sild og sardin. Fiskeolie består af EPA(eikosa.pentaen.syre) og DHA (dokosa-hexaen-syre), kroppen kan via vores stofskifte selv danne EPA og DHA hvis den får ALA(alfa-lino-syre). ALA findes i æg og kød men kun fra dyr der har gået på friland.

Omdannelsen er dog kun på omkring 4 procent så for at få det nødvendige behov vil det være nødvendigt at supplere med kosttilskud eller spise mere fisk.

Fiskeolie som kosttilskud findes både som kapsler/piller og i flydende form.

Effekten ved at få mere omega-3 er at det kan sænke dit blodtryk, det er gavnligt mod sygdomme der involvere betændelse som f. eks. kræft, astma og eksem.

Vores hjerne består at 20 procent omega.3 fedtsyrer og det er derfor vigtigt for hjernens opbygning og funktion at få nok omega-3 fedtsyrer. Det har vist sig specielt at skulle hjælpe på humør og hukommelse.

Undgå for meget sukker

sugar-485045_640

Vi ved det alle sammen godt at undgå for meget sukker er en god idé. Der er rigtig mange gode grunde til at undgå for meget sukker som eksempel mætter kalorier fra sukker dårlig og i meget kort tid. Sukker kan også have en tendens til at stimulere din appetit så du bliver mere sulten og spiser for meget. Sukkerkalorier kan derfor være svære at styre og de er nemme at få alt for meget af!

Det der sker hvis du spiser en pose slik er at blodsukkeret vil stige hurtigt og derefter falde hurtigt igen. Hvis du derimod havde spist grønsager eller andet sund mad som f. eks. fuldkron stiger blodsukkeret langsomt og falder også langsomt igen og insulinet kan derfor arbejde stille og roligt med sin opgave.

Men hvis du gerne vil undgå for meget sukker men stadig gerne vil have lidt søde sager er det stadig en mulighed!

Isis er på nuværende tidspunkt Danmarks førende producent inden for at producere kager, slik, is m. m. uden tilsat sukker.

Alle deres produkter er kalorielette fordi der netop ikke er tilsat sukker. Det er derfor en rigtig god løsning hvis du gerne vil undgå for meget sukker men måske har lidt svært ved at give slip på alt det søde lige på en gang.

Isis har et bredt udvalg af produkter: snackbarer, bolcher, marmelade, musli, cookies m. m.

Spis multivitaminer

vitamin piller

Det er ingen hemmelighed at det rette indtag af vitaminer forebygger sygdomme og er vigtige for vores krop.

Du kan godt på alle de vitaminer du har brug for via en sund og varieret kost men det kan godt være svært at finde rundt i om du får alt hvad du skal bruge. Det kan derfor være en rigtig god ide at spise multivitaminpiller som sikrer at du får de vitaminer vi grundlæggende har brug for.

Der findes rigtig mange forskellige multivitaminpiller og hvilken der lige passer til dig kan være individuelt.

Det skal også nævnes at vitaminpiller på ingen måder kan træde i stedet for en fuld kost. Men det er en rigtig god ide som tilskud til en sund og varieret kost. Hvis du tager vitaminpiller hver dag har du et godt supplement til din kost.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *