Sundhed

Brug selvbruner til fitness konkurrencer

Igennem snart mange år har atleter der stiller op til bl.a. Bikini Fitness og bodybuilding konkurrencer brugt en meget tyk – og ikke mindst mørk spray tan for at opnå den ønskede brune farve. Men i takt med at selvbruner på dåse (også kaldet tan in a can) og selvbruner mousses (selvbrunerskum) er blevet tilgængelige i mørkere farver, er de også blevet meget mere udbredt indenfor fitness-konkurrencer.

Det handler selvfølgelig først og fremmest om at få en dyb mørk farve, der fremhæver musklerne mest muligt, når man står på scenen. Men der er også begyndt at være fokus på, om helheden (herunder også din tan) virker naturlig. Og her har de bedste selvbruner skum vundet kraftigt frem de sidste par år. Ikke nok med at de nu fås i mørkere farver end de kunne før i tiden, de giver også en meget naturlig farve med en flot kulør. Men den allerstørste fordel ved selvbrunere ifm. fitness konkurrencer er, at de er så nemme at påføre. Og så koster de oven i købet kun en brøkdel af, hvad den mørke farve man sprayer på koster!

Forberedelse er vigtigt!

Bevares – det kræver da en lille smule øvelse at få det fuldstændig jævnt fordelt på huden, men det lærer man hurtigt. Det kan helt klart anbefales at bruge en selvbrunerhandske til at påføre moussen/skummen, men de koster typisk under 40 kr. Bruger man en sådan handske, får man nemt en mere jævn fordeling af produktet, det bliver mere ensartet, og man undgår brune håndflader.

Hvis man vil prøve selvbruner i stedet for den mørke spray farve man eller bruger, er det vigtigt at skrubbe huden helt i bund dagen før med en hamphandske eller evt. groft salt. På den måde fjerner man alle døde hudceller, og den nye farve kan rigtig blive jævn og flot.

Hvornår skal man påføre skummen?

Det tager typisk kun 8 timer for farven at blive ”udviklet”. Men et lille trick går på at påføre et lag selvbrunerskum 2 dage før konkurrencedagen og så igen dagen før. På den måde vil farven om ikke blive dobbelt så mørk men så i hvert fald ekstra mørk. Husk at gå i bad efter den første behandling og få skyllet bronzeren/overskudsfarven af. Brug også en god fugtighedscreme efterbadet – så er huden dejlig blød og modtagelig.

Smitter farve af?

Den ”normale” bodybuilder og fitness farve har den store ulempe, at den smitter kraftigt af. Og her bliver det hurtigt en balancegang at undgå ødelæggende farve på tøj, sengen, bilsædet osv. og samtidg ikke ødelægge konkurrencefarven.

Her har selvbrunere den yderligere fordel, at de sjældent smitter ret meget af. Lige så snart man har været i bad første gang er der slet ikke mere farve der smitter af. Det er rent faktisk kun i starten, når det lige er blevet fordelt med selvbrunerhandsken at det kan smitte af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *